Kartice vrijede i u 2012.

Bez autora
Dec 08 2011

Poreski obveznici kojima je za ovu godinu izdata poreska kartica za ostvarivanje prava na umanjenje poreske osnovice na mjesečnom nivou, a kod kojih nije došlo do promjena po osnovu izdržavanih članova porodice, nisu dužni podnositi novi zahtjev za izdavanje u 2012. godini. Zahtjev se podnosi onda kada dođe do promjene po pitanju broja i statusa izdržavanih članova uže porodice obveznika. Obveznici kojima je izdata poreska kartica po osnovu kamate na stambeni kredit za izgradnju dužni su da do 31. decembra podnesu zahtjev za izdavanje poreske kartice-obrazac 1001, popunjen na osnovu otplatnog plana stambenog kredita za iduću godinu. Da bi obveznici ostvarili pravo na umanjenje poreske osnovice za mjesečni iznos kamate na stambeni kredit potrebno je da karticu za 2012. godinu, koju je izdao PURS, predaju isplatiocu oporezivog dohotka.

Kartice vrijede i u 2012.Poreski obveznici kojima je za ovu godinu izdata poreska kartica za ostvarivanje prava na umanjenje poreske osnovice na mjesečnom nivou, a kod kojih nije došlo do promjena po osnovu izdržavanih članova porodice, nisu dužni podnositi novi zahtjev za izdavanje u 2012. godini.

U PURS-u su naveli da se zahtjev podnosi onda kada dođe do promjene po pitanju broja i statusa izdržavanih članova uže porodice obveznika.

- Obveznici kojima je izdata poreska kartica po osnovu kamate na stambeni kredit za izgradnju dužni su da do 31. decembra podnesu zahtjev za izdavanje poreske kartice-obrazac 1001, popunjen na osnovu otplatnog plana stambenog kredita za iduću godinu - naglasili su u PURS-u.

Da bi obveznici ostvarili pravo na umanjenje poreske osnovice za mjesečni iznos kamate na stambeni kredit, dodali su, potrebno je da karticu za 2012. godinu, koju je izdao PURS, predaju isplatiocu oporezivog dohotka.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik